Slo-comp Slo-Lanparty
Forum > Hardware > Vse o Hardwaru > nakup rama

STRANI: trenutna: 1

Avtor

Sporočilo

Za odgovarjanje morate biti prijavljeni
vpisano dne 17. 08. 2009 ob 13:58:56
Jutr si mislim it nabavit nov bolj močan ram. Zdaj imam 256 ampak mi velik prepočasi dela.
A je dovolj, če vem samo tist kar piše na ramu ( 256M DDR400 2.5-3-3 S/N 115605-2323 [GL]. Kaj od tega je sploh pomembno?

Bi pa še rada vedla, če se mi sploh splača nove rame kupovat...
Rač.je star se mi zdi,da okrog pet let.
Zmogljivost rač pa je: http://www.shrani.si/f/3r/mn/3B3xPRCA/slika.jpg

Bi bla ful hvaležna, če mi kda kdo kašen nasvet.

Lp

Nika

vpisano dne 17. 08. 2009 ob 19:44:07
Če se boš odločila za nakup dodatnih RAM modulov je edini pomemben podatek ta, da rabiš DDR 400.

Se splača? Definitivno ne. Mislim, da je tvoj mlinček po petih letih svoje že odslužil. Na tvojem mestu bi kupil nov sistem za kakšnih 400 do 500€, kateri bi ti potem z malo sreče služil tako dolgo kot tvoj trenutni.

LP

desu~
vpisano dne 07. 02. 2010 ob 12:05:26
Nekako sem se odločila,da si kljub temu ali se mi splača ali ne kupim dodatne rame. Me pa nekaj zanima. Zdaj mam ram 256mb...lahko tega zamenjam z ramom 1gb? Ali moram tega pustit nujno noter in kupititi dodatnega?
Bi bila zelo hvaležna za kakšen nasvet.

Lep dan vsem

vpisano dne 09. 02. 2010 ob 23:05:11
zdej prvo je, ali je ta ram sdr, ali ddr.
2. stvar je, koliko hiter je, če je enako hiter ga pusti notri, če je počasnejši od tega 1GB ga odstrani, zato ker bo potem končna hitrost - hitrost najpočasnejšega. Če imaš notri sdr, pa ti matična podpira ddr, kupi ddr pa tistega sdr odstrani - bo občutno boljša hitrost :), kateri ram imaš notri lahko pogledaš tudi v programu everest

itak
Za odgovarjanje morate biti prijavljeni

Avtor

Sporočilo

STRANI: trenutna: 1

Forum > Hardware > Vse o Hardwaru > nakup rama